Risengrød er noget af det bedste jeg ved!

Min version af stenalderbrød

Skærmbillede 2014-10-14 kl. 18.52.17

Ja der findes rigtig mange forskellige opskrifter på stenalderbrød og lidt forskellige variationer af indholdet i dem. Jeg har her fundet det jeg havde i skabet og brugt dette. Det er derfor med inspiration fra andre at jeg har kunne lave denne opskrift, men mængden og ingredienssammensætningen er helt min egen. Man kan selvfølgelig skifte ingredienserne ud med andet, hvis man ikke lige har det hele. I bund og grund er det bare vigtigt, at man bruger cirka 300 gram frø/kerner og 200 gram nødder.

  • 100 g græskerner
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g chiafrø
  • 100 g mandler
  • 50 g pekannødder
  • 50 g cashewnødder
  • 1 dl. olivenolie
  • lidt salt
  • 5 æg

Alle de tørre ingredienser røres sammen. Herefter tilsættes æg og olie og blandingen røres til en ensartet masse. I en rugbrødsform med bagepapir fordeles brødblandingen. Stenalderbrødet bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i 60 minutter. Når brødet tages ud af ovnen skal det gerne stå nogle minutter, so olien på toppen kan trænge tilbage i brødet.

Det kan spises med pålæg/grønsager eller andet på toppen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risengrød er noget af det bedste jeg ved!