Små ting

Brombærmuffins med valnødder og mørk chokolade

Jeg har i morgen sidste arbejdsdag på mit arbejde… Det er lidt sørgeligt, fordi jeg har virkelig været glad for at være der, men samtidig er jeg glad for at det er slut, fordi der venter mig en kæmpe oplevelse. Jeg har arbejdet der i 3,5 år, så det er længe og derfor noget af en omvæltning ikke at skulle arbejde der mere. Jeg har her til aften derfor bagt muffins til alle mine kære kollegaer som tak for en dejlig tid og tak for de fine gaver jeg i dag har fået.IMG_8834

Jeg ville prøve noget nyt og tænkte derfor at bage brombærmuffins med valnødder og chokolade. Der findes mange forskellige opskrifter, men da jeg er typen der aldrig følger en opskrift blev den helt anderledes.

Opskrift på cirka 16-18 store muffins:

  • 120 gram smør
  • 250 gram mel
  • 1 ½ tsk natron
  • 130 gram sukker
  • 300 gram frosne brombær
  • Saften af ½ citron
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • ½ dl skyr
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100-120 gram valnødder
  • 100 gram små chokoladeknapper

Smøret smeltes og køles af. Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Der tilføjes vaniljesukker, natron, saft af citron og piskes igen. Skyr og mælk piskes i. Herefter kommer skiftevis lidt smør og mel i dejen, som her piskes til den lige præcis er rørt godt sammen. Valnødderne hakkes groft og røres i dejen sammen med chokoladeknapper og brombær. Det er her meget vigtigt at den røres forsigtigt sammen, så brombærene forbliver bær og dejen ikke bliver helt lilla.

Dejen fordeles i muffinsforme, så de er 3/4 dele fyldt. Der drysses en smule sukker over og de bages i 18-20 min. i ovnen ved 180 grader.

Voila – så er de klar til at blive spist!

IMG_8830

IMG_8836

IMG_8840

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små ting