Hindbær i et glas

Italiensk hjemmelavet pizza

Jeg har lidt italiensk blod i årene og har derfor en svaghed for lækker hjemmelavet pizza! Der findes næsten intet bedre end en sprød hjemmelavet pizza med lækkert fyld. Jeg har prøvet rigtig mange forskellige opskrifter, men har efter en del forsøg forsøgt at lave min egen, så den passer til mit ønske om en pizza og den måde jeg synes en pizzadej skal være.

Jeg er helt sikkert ikke den der har “opfundet” denne opskrift, men har ikke fundet en sm er helt lignende denne.

IMG_7539

Jeg har her valgt at lave små minipizzaer, da jeg havde en del forskelligt i køleskabet som jeg ville bruge, så i denne omgang blev det til “tøm-køleskabet-pizza”.

Opskriften er til cirka 1-2 sote pizzaer eller 10-15 minipizzaer:

  • 30 gram gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • en smule salt
  • 5 spsk olivenolie
  • 200 gram durummel
  • 400-450 gram hvedemel eller pizzamel

Gæren udrøres i lunkentvand. Der tilsættes salt og olie og det hele røres sammen. Herefter tilsættes durummel i blandningen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt og det hele røres godt sammen og æltes derefter godt på bordet til dejen er god og smidig. Den skal hæve under et viskestykke i cirka 30-40 min.

Dejen rulles ud og kommes på en bageplade med bagepapir og det ønskede fyld kommes på. Den skal bages ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 min. til pizzaen er sprød og lysebrun i dejen.

Tomatsovs:

  • 1 dåse tomatpure
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 tsk. rosmarin
  • lidt salt og peber

Det hele røres godt sammen og smøres på pizzabunden.

IMG_7531 IMG_7535

Pizzavarianter:

1. Tomatsovs, chorizo, mozzerella og basilikum

2. Tomatsovs, tun, mozzerella, majs, hvisdløg, dryp af olivenolie og basilikum

3. Tomatsovs, mozzerella og basilikum

4. Flødeost, pesto, kartoffel i tyndeskiver, parmaskinke og basillikum

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær i et glas