Mine yndlings film // favorit serier

Hjemmelavet burger med vegetarfrikadeller

IMG_1822

Her til aften stod menuen på hjemmelavet burger med vegetarfrikadeller.. Jeg synes jeg ville prøve lidt andet end de sædvanlige oksebøffer, så kiggede hvad der var i skabet også gik jeg ellers i gang. De er lavet lidt på slum, da jeg kom i hvad jeg synes passede til de øvrige ingredienser. Vil dog alligevel prøve at skrive de nogenlunde mængder, så det er til at forhold sig til. Efter både min og resten af familiens mening, blev de lækre og gode, så det er bestemt ikke sidste gang de er blevet lavet!

Burgerboller med hørfrø og sesam (8 stk):

  • 3,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 40 g smør
  • ½ dl hørfrø
  • Mælk til pensling
  • Sesam

Lun mælken til den en håndvarm og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, smør og hørfrø og rør godt sammen. Tilsæt halvdelen af melen og ælt dejen. Tilsæt herefter resten af melet lidt efter lidt til dejen er som den skal være. Det er vigtigt at dejen æltes godt. Jeg brugte en røremaskine, for at sikre at den fik som den skulle. Lad dejen hæve tildækket i 1 ½ – 2 timer. Form dejen til 8 boller, som trykkes en smule flade. De hæver yderligere 30 minutter inden de pensles med mælk og der drysses med sesam. De bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 12-18 minutter.

Vegetarfrikadeller til 3-4 personer:

  • 3 gulerødder skåret i stykker
  • 400 gram kikærter fra dåse eller opblødt i vand
  • 1,5 dl gram couscous
  • 1 stor sød kartoffel
  • 2-3 æg
  • 1 dl. havregryn
  • 2 forårsløg i tynde ringe
  • Salt og peber
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½-1 tsk kommen

Couscous koges efter anvisning på pakken i en gryde. De søde kartoffel skrælles og skæres i mindre stykker. Stykkerne koges til de er møre. Kogt kartoffel, gulerødder og kikærter blendes til en nogenlunde ensartet masse. Denne masse kommes i en skål og de resterende ingredienser kommer heri og det hele blandes godt sammen. Frikadellerne steges i olie på hver side. Først ved høj varme, så de bliver sprøde uden på. Herefter skures en smule ned, så de kan stege færdige. De tages af panden og lægges til drypning på nogle papir/køkkenrulle inden de kommes på en tallerken/fad.

IMG_1824

Burgerne her samles med guacemole, frisk spinat, tomat og agurk. Man kan her variere indholdet som man ønsker og evt. lave nogle ovnfritter eller andet tilbehør til hvis man ønsker det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine yndlings film // favorit serier