Bananbrød med æble, chokolade og mandler
I min verden findes der næsten ikke noget bedre end en lækker frisk banankage med chokolade! I stedet for den traditionelle med en masse sukker og smør, har jeg eksperimenteret lidt og fundet frem til en meget sundere og lækre version, som indeholder nogle lidt andre ting.
Opskriften bliver til et brød i en brødform:
- 50 g sukker
- 2 æg
- 2 modne bananer
- 1 æble
- 25 g smør
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 60 g havregryn
- 80 g hvedemel
- 40-60 g hakkede mandler
- 50-70 g hakket mørk chokolade
Æg og sukker piskes luftigt i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Bananerne moses og æblet rives groft på et rivejern og kommes herefter i dejen. Smøret smeltet og tilsættes sammen med vaniljepulver og bagepulver. Det hele røres godt sammen. Havregryn og mel kommes i dejen og den røres til en ensartet masse. De hakkede mandler og den hakkede chokolade tilsættes og dejen røres sammen en sidste gang inden den fordeles i en brødform med bagepapir. Den bages i forvarmet ovn ved 180 grader (lidt lavere ved varmluft) i cirka 40-45 minutter. Bagetiden kan variere lidt alt efter størrelse på formen, så det er vigtigt at holde øje med den.
Den er nu klar til at blive spist!
Ingen kommentarer endnu