Risengrød er noget af det bedste jeg ved!
Jeg er store fan af jul og alt hvad der har med jul at gøre. Det gør mig også til en stor fan af risengrød. Det er let af lave og smager super godt! Det er en af de retter jeg kan spise uanset hvornår på året det er og uanset om det er koldt eller varmt. Men det er selvfølgelig super hyggeligt at spise på en kold og regnfuld dag.
Opskriften er til 2-3 personer:
- 2,5 dl. grødris
- 2 l mælk
- en smule salt
- Smør til smørklatten
- 1/2 dl sukker
- 1-2 tk kanel
Grødris og mælk kommes i en gryde. Det skal koge ved svag varme til grøden har den rette konsistens. Det er vigtigt at røre i grøden ind ofte for at sikre at den ikke brænder på i bunden. Det tager omkring 45-60 min. Når risengrøden er færdig kommes en smule salt i. Risengrøden serveres i en dyb tallerken med en smørklat i midten og en smule sukker og kanel fordelt rundt om.
Da jeg var barn, fik vi altid saftevand serveret til risengrøden, så når jeg spiser risengrød er det et must! Velbekomme :-)
Ingen kommentarer endnu