Himmelsk skinketærte
Min mor har igennem årene bagt denne helt fantastiske skinketærte igen og igen.. og den er bestemt kun blevet bedre. Jeg synes den er super lækker og har en fantastisk smag. Besluttede derfor, at det skulle min hostfamilie også have glæden af at smage. Fik købt de manglende ingredienser ind og så bare i gang i køkkenet.
Jeg er ret sikker på at grundopskriften stammer fra et af de dameblade min mor læser i, men vi har ændret lidt på fyldet, så kredit for lige præcis denne version må bestemt gå til min mor!
Opskriften giver 1 skinketærte til 3-4 personer alt afhængigt at tilbehør.
Bund:
- 150 g hvedemel
- 80 g smør
- 50 g revet ost
- 1 æg
- salt
Fyld:
- 2 dl piskfløde
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 1 spsk sennep
- 50 gram revet ost
- 1-2 pakker skinke i tern/strimler
- salt og peber
Smulder det koldesmør i melet og saml dejen med æg, salt og revet ost. Læg den koldt i køleskabet i cirka en halv time. Imens forberedes fyldet. Pisk fløden til flødeskum. Vend æg og æggeblommen i flødeskummen sammen med salt og peber. Tag dejen ud at køleskabet og tryk den ud i en tærteform i bunden og i siderne. Prik huller i bunden med en gaffel og bag den i ovnen i 12 minutter ved 200 grader (180 grader ved varmluft). Tag formen ud af ovnen. Smør bunden med sennep og drys med revet ost. Fordel herover skinken og herefter flødemassen. Bag tærten 30-35 minutter ved 200 grader (180 grader varmluft) til den er gylden på toppen.
Serveres med en blandet salat!
Ingen kommentarer endnu