Risotto med spinat, championer og parmasan
Forleden aften inden min tur til Melbourne stod aftensmaden på lækker risotto med spinat, championer og parmasan. Det er en ret jeg synes er forholdvis let at lave, da den ikke tager mere end maks 40-45 minutter, hvis man har ingredienserne klar.
Opskriften er til 2-3 personer:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 200-250 g championer
- lidt olivenolie
- 1 spsk smør
- 300 g risottoris
- 2 ½ dl hvidvin
- cirka 1 liter kyllingeboullion
- 100 g spinat
- 80 g parmasanost
- salt og peber
Løg og hvidløg hakkes og kommes i en gryde med olie og smør. Tilsæt risene og rist til de er gyldne. Kom herefter hvidvin i og lad det fordampe inden bouillonen gradvist tilsættes. Det tager cirka 20-25 minutter før bouillonen er kogt ind og risene har fået nok. Skyl spinaten og skær den i mindre stykker/strimler. Championerne skæres i skiver og ristes på en pande i nogle minutter. Vend spinat, revet parmesanost i risottoen og smag herefter til med salt og peber. Champignon tilsættes risottoen. Risottoen kan nu nydes.
Ingen kommentarer endnu