Chiagrød med passionsfrugt, kiwi og jordbær

Christmas for breakfast

IMG_1969

Hvorfor ikke spise noget lækkert og juleagtigt til morgenmad hvis det tilmed er en smule sundt? Jeg er stor fan af at spise “dessert” til morgenmad, og forsøger derfor at gøre min morgenmad så festlig og dessertagtig så mulig uden at gøre den usund. Min morgenmad skal gerne være lækker, mættende og forholdsvis hurtig at lave, da jeg ikke altid har så meget energi om morgenen. Denne morgen havde jeg forfærdelig meget lyst til risengrød, men da det desværre tager en del tid at lave og ikke er det sundeste på grund af alt det sukker og smør man kommer ovenpå, lavede jeg i stedet en lækker lun havregrød med æbler og kanel. Sammenlagt med den hele har det nok taget mig 10 min. at lave, så det er jo ingen tid.

Havregrød med æble og kanel til 1-2 personer:

  • 2 dl. mælk
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. havregryn
  • 1 tsk sukker
  • Lidt salt
  • Lidt kanel
  • 1 æble

I en gryde kommes mælk, vand og havregryn, som sættes til at koge. Det skal koge i et par minutter til konsistensen er cremet, tykkere og som en grød skal være. Herefter tilsættes sukker og salt og det hele røres sammen inden det fordelen i en skål. Æblet skylles og skæres i mindre tern/stykker og fordelen over grøden sammen med en smule kanel. Så er havregrøden klar til at blive spist.

Man kan også sagtens spise havregrøden som mellemmåltid/frokost eller hvornår man har lyst til lidt sund jul :-)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Translation: Recipe for a Danish court – porridge with apple and cinnamon. In my world Christmas to breakfast. 

IMG_1963 IMG_1962

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med passionsfrugt, kiwi og jordbær