Sweet potato and peanutbutter soup

Kanelsnegle uden gær

IMG_2346

Når man har en vild trang til kanelsnegle og man ikke har gær i huset, hvad gør man så? Ja, så bager man kanelsnegle uden gær og bruger i stedet bagepulver, som i dette tilfælde. Kanelsneglene blev rigtig lækre alligevel og ikke nær så tunge i det, som når man bager med dem gær. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg har gjort det på denne måde.

Kanelsnegle (cirka 12-15 stykker):

Dejen:

  • 5 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • en smule salt
  • 2 dl mælk

Hvedemel, sukker, bagepulver og salt røres sammen. Smøret opvarmes så det bliver blødt og tilsættes melblandingen. Det røres sammen til en smuldret masse inden mælken lidt efter lidt kommes i under omrøring. Det er ikke sikkert, at alt mælken behøves. Dejen skal være smidig og glat uden at være tør.

Fyld:

  • 50 g smør
  • 1 ½ dl brun farin
  • ½ dl sukker
  • 2-3 tsk kanel

Smøret opvarmes så det er blødt. Alle ingredienserne røres sammen i en skål og sættes herefter i køleskabet indtil det skal bruges.

Dejen rulles ud på en bordet i en aflang form. Det er her vigtigt, at dejen hverken er for tynd eller for tyk. Fyldet fordeles på dejen og den rulles sammen til en rulle. Skær nu cirka 2 cm. tykke skiver af rullen og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem en smule flade inden de bages i ovnen i 10-12 minutter ved 175 grader varmluft. De kan nyde som de er eller man kan pynte dem med glasur lavet på flormelis og vand.

IMG_2349 IMG_2344

2

  • Mette Sund

    Hold da helt op! :) Det er de bedste kanelsnegle jeg nogensinde har smagt! Slet ikke tunge eller tørre! Og virkelig lette at lave! :D Tak for opskriften! Den vil jeg bruge fremover! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla Zanchetta Bertelsen

      Det var så lidt :-) Glad for at du kunne bruge opskriften! Det er også dem opskrift jeg altid bruger :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweet potato and peanutbutter soup