Kanelsnegle uden gær
Når man har en vild trang til kanelsnegle og man ikke har gær i huset, hvad gør man så? Ja, så bager man kanelsnegle uden gær og bruger i stedet bagepulver, som i dette tilfælde. Kanelsneglene blev rigtig lækre alligevel og ikke nær så tunge i det, som når man bager med dem gær. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg har gjort det på denne måde.
Kanelsnegle (cirka 12-15 stykker):
Dejen:
- 5 dl hvedemel
- 2 spsk sukker
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør
- en smule salt
- 2 dl mælk
Hvedemel, sukker, bagepulver og salt røres sammen. Smøret opvarmes så det bliver blødt og tilsættes melblandingen. Det røres sammen til en smuldret masse inden mælken lidt efter lidt kommes i under omrøring. Det er ikke sikkert, at alt mælken behøves. Dejen skal være smidig og glat uden at være tør.
Fyld:
- 50 g smør
- 1 ½ dl brun farin
- ½ dl sukker
- 2-3 tsk kanel
Smøret opvarmes så det er blødt. Alle ingredienserne røres sammen i en skål og sættes herefter i køleskabet indtil det skal bruges.
Dejen rulles ud på en bordet i en aflang form. Det er her vigtigt, at dejen hverken er for tynd eller for tyk. Fyldet fordeles på dejen og den rulles sammen til en rulle. Skær nu cirka 2 cm. tykke skiver af rullen og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem en smule flade inden de bages i ovnen i 10-12 minutter ved 175 grader varmluft. De kan nyde som de er eller man kan pynte dem med glasur lavet på flormelis og vand.
Hold da helt op! :) Det er de bedste kanelsnegle jeg nogensinde har smagt! Slet ikke tunge eller tørre! Og virkelig lette at lave! :D Tak for opskriften! Den vil jeg bruge fremover! :)