Monday - a new week yet to begin

Carrot/broccoli pizza

11009001_954282811256358_1805352783_nLige for tiden forsøger jeg at undgå hvidt brød, pasta, ris og andre ikke så sunde og energifyldte madvarer. Da menuen stod på pizza valgte jeg derfor at prøve at eksperimentere med denne sunde variant. Ud over at være sund og fuldt med grønsager smager den også super godt og er endda ret sprød. Man kan helt selv vælge hvad fyld man gerne vil have på pizzaen, som jeg klar synes er et plus.

Gulerods/broccoli pizzabund til 1-2 personer:

  • 1-2 gulerødder
  • 1 hoved broccoli
  • 2 hvidløg
  • ½ løg
  • 1 dl. havregryn
  • ½ dl rasp
  • 2-3 æg
  • Salt og peber
  • Krydderier (oregano, rosmarin, timian eller andet)

Skær alle ingredienserne i mindre stykker og kom det hele i en foodprocessor eller blender. Blend det hele sammen til en våd og ensartet masse. På en plade med bagepapir fordelen massen og glattes fint ud, så den ikke er for tyk. Bundes bages i 200 grader varmluft i 15 minutter. Den skal være sprød og gylden på toppen når den tages ud.

Mit valg af fyld: (du kan tilføje eller ændre efter behov)

  • 3-4 champigon
  • 10-12 cherry tomater
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • ½ peberfrugt
  • 8-10 stykker peberoni/spegepølse
  • 1 stor håndfuld friskrevet parmesanost
  • 2-3 spsk pesto

På den bagte pizzabund smøres pestoen ud. Alle grønsagerne skylles og skæres i mindre stykker inden de fordelen oven på pestoen. Drys herefter med parmesan og bag pizzaen i ovnen i 5-7 minutter til osten er smeltet.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Translation: At the moment I’m trying to avoid white bread, pasta and rice and other things which are not so good for you and your body. The menu here the other day was pizza, so I wanted to try to make my own healthy pizza. It was an experiment, but ended up really good, so definitely not the last time I will make this. Besides being healthy and full of vegetables then it tastes really good and is crispy as I think a pizza should be. It’s up to you what you want on your pizza, I just took what I had in the fridge. 

Carrot/broccoli pizzabase for 1-2 people:

  • 1-2 carrots
  • 1 head broccoli
  • 2 cloves garlic
  • ½ onion 
  • 1 dl. oats 
  • ½ dl breadcrumbs
  • 2-3 eggs
  • Salt og pepper
  • Spices (Oregano, rosemary, thyme or other)

Cut all the ingredients in smaller pieces and blend it all in a food processor or blender. Mix it all good for a few minuts. On a sheet with baking paper spred the mass out, so it is not too thick. Bake the pizzabase in 200 ° C hot air for 15 minutes. It must be crispy and golden brown when you take it out. 

My choice of what to put on the pizza: (you can change it or add more if you want to)

  • 3-4 mushrooms
  • 10-12 cherry tomatoes
  • large handful of fresh spinach
  • ½ capisicum
  • 8-10 pieces of salami or other meet
  • 1 large handful of freshly grated Parmesan cheese
  • 2-3 tbsp. pesto

On the baked pizzabase spred out the pesto. All the vegetables are cut into smaller pieces and spred out on top of the pesto. Finish with parmesan and bake the pizza in the oven for around 5-7 minuts – until the cheese is melted. 

11016698_954282887923017_686622614_n11003968_954282884589684_1148157407_n11015764_954282864589686_52249383_n 11005925_954282871256352_1416713324_n11009001_954282834589689_249487821_n 11005942_954282854589687_1001532308_n11006027_954282787923027_1201278556_n

   

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday - a new week yet to begin