10. december

11. december

IMG_3238Dagen i dag har været lidt grå, kedelig og regnfuld, så har brugt en del tid i køkkenet på at bage disse svenske chokoladebrød. Når vejret alligevel ikke er til at være uden for hvorfor så ikke hygge med lidt julebagning indendøre. Sådan tilbringer jeg helst dage som denne. Så kan jeg nyde det gode vejr, når solen er fremme og vejret er godt.

Opskriften er til cirka 50 styks chokoladebrød:

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl kakao
  • 180 g smør
  • 180 g sukker
  • 1 æg
  • Til pynt: en håndfuld mandler hakket, æggehvide og en smule sukker

Bland mel, vaniljepulver,  bagepulver, kakao og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør og fordele godt i dejen, så konsistensen er smuldret. Saml dejen med æg og sæt den i køleskabet i 30 minutter. Del dejen i 4-6 lige store portioner og rul hver del ud til en stang. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir. Pensel med æggehvide og drys med sukker og hakkede mandler. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter. De skal være bløde når de kommer ud af ovnen. Skær dem straks i skrå chokoladebrød og lad dem køle af. De er bløde i midten og lækre sprøde uden på.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Translation: Because today has been rainy, cold and miserable I have spend some time in the kitchen making these swedish chocolate breads. My opinion is, that when the weather is bad why not use the time inside doing something and then be outside when the sun is shining and the weather is actually good. I did that today!

The recipe is for around 50 pieces of chocolate breads:

  • 300 g flour
  • 1 tsp vanilla powder
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 dl cacao
  • 180 g butter
  • 180 g sugar
  • 1 egg
  • Decoration: a handful of chopped almonds, the white of the egg and a little sugar

Mix flour, vanilla powder, bakingpowder, cacao and sugar i a bowl. Add butter and mix.  Gather the dough with egg and place it in the fridge for around 30 mins. Divide the dough into 4-6 portions and roll each portion out to a bar. Put the bars on a baking sheet with baking paper. Brush with egg and decorate with almonds and a little sugar. Bake in the oven on 175 degrees hot air in 10-12 mins. They should be soft when they come out of the oven. Cut them immediately in pieces and let them cool. They are soft in the middle and delicious crispy outside. 

IMG_3232
IMG_3241 IMG_3235 IMG_3240

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10. december