Wednesday's dream

Homemade buttermilk dessert with homemade rusks and strawberries

IMG_2887På sådan en varm dag, som vi har haft i dag er der kun en ting jeg har lyst til og det er hjemmelavet koldskål med hjemmebagte kammerjunker og friske jordbær. Det er super let at lave og smager super godt sådan en varm sommer dag. Vi har haft op til 37 grader i dag, så det har været lidt små lunt. En ret man efter min overbevisning kan spise både som morgenmad, middagsmad, aftensmad og dessert! ;-)

IMG_2881Koldskål (2-3 personer):

  • 600 ml. kærnemælk
  • 400 ml. græsk yogurt
  • 200 ml. mælk
  • 3-4 spsk sukker
  • Saften fra ½ citron
  • Korn fra ½ vaniljestang

Vanilje kornene skrabes ud og blandes med sukkeret, så vaniljekornene er adskilte. I en røremaskine eller skål med et piskeris, mikses alle ingredienserne sammen. Koldskålen sættes på køl indtil servering.

IMG_2877 IMG_2884Kammerjunker med vanilje (cirka 70-80 stk.)

  • 50 g sukker
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 160 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 2-3 spsk mælk
  • 1 æg

I en røremaskine eller i en skål røres alle ingredienserne godt sammen til en glat og fin dej. Bruger man hånderne i en skål er det vigtigt at ælte den godt sammen, så vaniljekornene adskilles og fordeles i hele dejen. Der drysses en smule mel på et bord og dejen rulles ud til en lang rulle. Del rullen i 20 lige store stykker, som rulles til kugler og sættes på en bageplade med bagepapir. Kuglerne bages i 10 min. ved 180 grader varmluft. Det er vigtigt, at holde øje med dem, da de ikke må blive for brune (de skal næsten ingen farve have). De tages ud og køles af et par minutter inden de halveres og kommes tilbage på bagepladen. Det er her nemmest at bruge en brødkniv. De bages nu med skærefladen op i yderligere 7 minutter i ovnen.

Koldskålen kan nu serveres med de hjemmebagte kammerjunker og friske skårne jordbær.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Translation: On such a hot day like today, there is only one thing I can eat and that it’s homemade buttermilk dessert with homemade rusks and fresh strawberries. It’s super easy to make and tastes super delicious on such a hot summer day. We have had up to 37 degrees today, so it’s been pretty hot. A dish you in my beliefs can eat for both breakfast, lunch, dinner and dessert! ;-)

Buttermilk dessert (2-3 people):

  • 600 ml. buttermilk
  • 400 ml. Greek yogurt
  • 200 ml. milk
  • 3-4 tablespoons sugar
  • The juice from ½ lemon
  • Grain from ½ vanilla pod

Vanilla grains mixes with the sugar, so the vanilla grains are separated. In a kitchenmaschine  or bowl with a whisk, mixes all the ingredients together. Put the bowl in the fridge until serving.

Rusks with vanilla (approximately 70-80 pieces):

  • 50 g sugar
  • Grain from ½ vanilla pod
  • 160 g plain flour
  • 50 g of butter
  • 1 teaspoon baking powder
  • 2-3 tablespoons milk
  • 1 egg

In a kitchenmaschine or in a bowl stir all ingredients well together to form a smooth and delicate dough. If you don’t use a kitchenmaschine, but your hands, it is important to mix it well, so the vanilla grains are separated and distributed throughout the dough. Sprinkle a little flour on a table and the dough is rolled out into a long roll. Share roll into 20 equal pieces and roll them into balls and put on a baking tray lined with baking paper. The balls bake for 10 minutes. at 180 °C hot air. It is important to keep an eye on them as they can’t get too brown (they should almost no color get). Take them out and let them cool downa few minutes before you cut them into half and place back on the baking sheet. It is here easiest to use a bread knife. They now need to be baked with the cut surface up for a further 7 minutes in the oven.

Cold dish can now be served with homemade rusks and fresh cut strawberries.

IMG_2888

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wednesday's dream