Kyllingefrikadeller med gulerødder
Jeg lavede forleden de lækreste kyllingsfrikadeller med gulerødder i ovnen med en lækker frisk salat til. En super let, hurtig og sund ret, som smager rigtig lækkert. Jeg lavede den til min australske familie og de var vilde med den. Drengen på knap to år er ikke typen der spiser vildt meget til aftensmad, men han spiste 6 store frikadeller – WOW!
Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg laver dem!
Alt efter tilbehør er opskriften til 2-4 personer:
- 500 gram hakket kyllingekød
- 2 æg
- 3-4 groft revne gulerødder
- 1 løg
- 1,5-2 dl havregryn
- 0,5 dl rasp
- 0,5 dl mælk
- salt og peber
- cirka 2 tsk. kommen
- 1 fed hvidløg
Kyllingekødet røres sammen med de revne gulerødder, salt, peber, kommen og presset/hakket hvidløg. Løgget hakkes meget fint og kommes i blandingen smamen med havregryn og rasp. Det hele røres godt sammen til en ensartet masse. Man kan variere mængden af havregryn og rasp alt efter hvordan man ønsker konsistensen. Herefter formes frikadellerne og sættes på en bageplade med bagepapir. Denne portion gav for mig omkring 20-25 mellem frikadeller. De bages i ovnen i 30-35 minutter ved 175 grader varmluft. Man kan efter 25 min prøve at tage en af frikadellerne ud af ovnen og skære den igennem, da bagetiden var være forskellige alt efter størrelsen på frikadellerne.
Så er det klar til at blive spist med en lækker salat eller andet tilbehør til. I dette tilfælde serverede jeg en salat bestående af:
- Iceberg salat
- Gulerødder
- Rødpeber
- Tomater
- Parmasan
- Hjemmelavede croutoner
De hjemmelavede croutoner er lavet af almindeligt (evt. groft) toastbrød skåret i tern, ristet på en pande med en klat smør, olie, slat og rosmarin. De er færdige når de er blevet let gyldne. Efter afkøling har de en sprød overflade.
Bon appetit!
Ingen kommentarer endnu