Things in my everyday life

Delicious falafels with beans and tzatziki

IMG_3910Lavede i går aftes denne portion lækre falafler med bønner og tzatziki. Let, lækkert og en sund ret her til aftensmaden. Heldigvis er der resten til frokosten i dag ;-) Det bedste ved denne opskrift er, at falaflerne ikke steges i en hel masse olie, men derimod bages i ovnen. Det gør dem dog ikke værre overhovedet.

Falafler til 2-3 personer:

  • 450 gram kikærter (fra dåse eller der har ligget i blåd i vand natten over)
  • 2 store gulerødder skåret i mindre stykker
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 tsk. bagepulver
  • salt og peber
  • ½-1 tsk. tørret chili (afhængig af hvor stærke man ønsker dem)
  • 2-3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. tahin
  • 2 skiver franskbrød
  • ½ dl vand
  • Timian/rosmarin/oregano (krydderi efter eget valg)

I en foodprocessor eller blender blendes alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.  Blandingen smages til med salt, peber, lime og chili. På en bageplade med bagepapir sættes små kugler/klatter af blandingen. Bagepladen kommes i ovnen og falaflerne bages i 30-35 minutter ved 180 grader varmluft. De skal være gyldne og sprøde på toppen når de tages ud af ovnen.

Vi spiste falaflerne med grønne bønner stegt i en smule olie med salt og hjemmelavet tzatziki af græskyoghurt, revet agurk, hvidløg, salt og peber rørt sammen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Translation: Yesterday I made these delicious falafels with beans and tzatziki. An easy, delicious and healthy dish for dinner. Luckily I have leftovers for lunch today ;-) The best about this recipe is, that you don’t cook the falafels in a lot of oil, but bake them in the oven. It does not make them bad a all – they taste really good. 

Falafels for 2-3 people: 

  • 450 g chick peas (from a cane or those who needs to be in water overnight)
  • 2 big carrots in smaller pieces
  • 2-3 cloves garlic
  • 2 tsp. bakingpowder
  • salt og pepper
  • ½ to 1 tsp. dried chilli (depending on how strong you want them to be)
  • 2-3 tbsp. lime juice
  • 2 tbsp. tahini
  • 2 slices white bread
  • ½ dl water
  • Thyme / rosemary / oregano (spice of your choice)

In a foodprocessor or in a blender all the ingredients are mixed together. The mixture season to taste with salt, pepper, lime and chili. On a baking sheet with baking paper put small balls of the mixture. Put the baking sheet in the oven and bake the falafels in 30-35 minuts at 180 ° C hot air. They should be golden and crispy on the top when taken out of the oven.

We ate the falafels with green beans roasted in a bit of oil and salt with homemade tzatziki made out of greekyoghurt, grated cucumber, garlic, salt and pepper mixed together. 

IMG_3909 IMG_3914

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Things in my everyday life