Christmas for breakfast

Min oplevelse af at være au pair i Australien

Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.31.22

Der er mange grunde til hvorfor man oplever et land langt bedre ved at være au pair i forhold til at være på gennemrejse i landet. Ved at være au pair ser du ikke kun det smukke land udefra og oplever kulturen kort de forskellige steder du færdes, men du dykker ind i kulturen og bliver en del af den hverdag der er. Du sættes ind i en ny sammenhæng og bliver derved et nyt menneske i nye omgivelser. Ikke forstået på den måde at du ændre dig som person, men nogle ændringer kan ikke undgås, da hele dit liv for en helt anden drejning. 

Det er så fedt at være au pair og bo ved en anden familie. Jeg synes det er super spændende og er glad for at jeg har taget denne beslutning. Min familie jeg bor ved er søde til at fortælle mig om alle de forskellige ting der sker og om alt det australske, så jeg derved kan sætte det i perspektiv til den danske hverdag jeg kender og er vant til. Der er selvfølgelig en masse ting der er ret ens, men også en masse ting der er vidt forskellige fra det jeg kender. Det er fedt at prøve og opleve noget nyt.

Fire grunde til at jeg synes man oplever Australien meget bedre ved at være au pair:

 1. Jeg bor ved en australsk familie, som kan lære mig om australske traditioner og den australske kultur i forhold til den hverdag der er. De kan samtidig svare på alle mine spørgsmål, som løbende kommer. Man bliver en del af familien og det liv de lever og det synes jeg er super fedt.
 2. Man er samme sted længere tid af gangen og får derfor alle indtryk med. Samtidig med det føler man sig ikke på samme måde som en tourist, fordi man efter noget tid kender området og derfor ikke altid ligner en forvirret mus ;-)
 3. Der er stadig tid til rejser og ture rundt til andre områder af Australien og da man får lommepenge ved familien ved siden af kost og logi, så er der god mulighed for at spare op til rejser/ture rundt i Australien.
 4. Man er ikke kun sammen med andre rejsende fra andre steder i verden, men har en større mulighed for at møde de rigtige aussis!

Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.33.30 Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.33.16 Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.32.53 Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.31.59 Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.31.00 Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.30.38 Skærmbillede 2014-09-26 kl. 22.30.19

6

 • Lærke

  Hvor søgte du henne om at blive au pair? Fandt du bare en familie eller var du igennem en organisation? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Zanchetta Bertelsen

   Hej :-)

   Jeg fandt først ud af hvor jeg gerne ville hen. Derefter oprettede jeg en profil på https://www.aupair-world.net
   hvor jeg udfyldte alle mine oplysninger, samt informationer om hvor længe jeg gerne ville afsted, hvor små/gamle børnene måtte være, hvor jeg ønskede at komme hen osv.
   Herefter fik jeg nogle matches, samt begyndte at skrive til andre familier, som jeg synes lød spændende og noget for mig, samt at nogle familier skrev til mig. Jeg snakkede en del med nogle familier inden jeg besluttede hvilken familie jeg gerne ville være au pair hos. For mig var det meget vigtig at skype en del med familierne først, for at lære dem bedre at kende. Jeg skulle trods alt leve og bo ved dem i en længere periode.
   Herefter er det ellers bare at få ordnet en dato, ansøgt om visa, bestilt flybilletter og få styr på forsikringer osv.

   Man kan også sagtens gå igennem en organisation – det skulle bestemt også være godt har jeg hørt. Det var bare ikke lige det jeg gjorde.

   Håber det hjalp dig lidt. Du er mere end velkommen til at skrive igen eller sende mig en mail hvis du har yderligere spørgsmål.

   Venlig hilsen Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitze

  Hej, kan se dette er et noget gammelt indlæg, håber stadig du har mulighed for at svare.
  Jeg går og pønser på at bliver au pair i Australien og hælder mest til at gøre det gennem en organisation da jeg så har et sikkerhedsnet, men dette er selvfølgelig ikke gratis.
  Så jeg kunne godt tænke mig at vide hvad du samlet har måtte betale for alt hvad der hedder visum, afrejse, ekstra certifikater osv osv, og om det var besværligt/akavet selv at skulle aftale løn og vilkår osv..
  Håbe rdu kan hjælpe, kh Regitze :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Zanchetta Bertelsen

   Hej Regitze :-)
   Jeg har ikke været så aktiv på bloggen de seneste år efter jeg er kommet hjem og har derfor først set din kommentar nu… har du stadig brug for svar eller har du selv løst det?
   Jeg håber du er kommet afsted og har haft en rigtig god og fantastisk tur.

   Venlig hilsen Camilla :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hejsa, hvor meget fik du cirka i “lommepenge”?

  Vh. Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Zanchetta Bertelsen

   Hej Camilla :-)

   Jeg mener det var omkring 200 dollars i ugen :-)

   Vh Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Christmas for breakfast