Brombærmuffins med valnødder og mørk chokolade

Æblekompot med vanilje

IMG_5416

Jeg spiser typisk skyr til morgenmad, da jeg synes det mætter godt og ligger en god bund for resten af dagen. Skyr er for mange for surt – også for mig hvis jeg spiser det uden noget.  For at gøre det mere lækkert kommer jeg forskellige hjemmelavede toppings på. Det kan være hjemmelavet granola, frisk frugt, hjemmelavet sirup eller denne hjemmelavede æblekompot. Det giver skyren en helt anden smag og der bliver mere lækkert. Lidt lige som at spise dessert til morgenmad.

Opskriften giver en god stor portion:

  • 2 kg. æbler
  • 100 gram rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl vand

Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og resten af æblet skæres i mindre tern. De kommes i en gryde med rørsukker, vand. Vaniljestangen flækkes og det hele kommes i gryden. Det koges op. Æblerne skal småkoge under jævnlig omrøring i cirka 40 min. Det er forskelligt hvordan man ønsker konsistensen, så det er muligt, at du ønsker dem mere bløde eller med lidt mere bid i. Under omrøringen moses det hele godt sammen. Hvis man ikke kan lide små æblestykker i og gerne vil have den helt glat og fin kan den blendes.

Den kan bruges i en almindelig gammeldags æblegrød med flødeskum og makroner, som tilbehør til skyr eller spises med hakket mørk chokolade og en klat flødeskum eller skyr.

IMG_5418

{Æblekompot med skyr og hakket mørk chokolade – Mmm!}

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombærmuffins med valnødder og mørk chokolade