Cowboyjakke og New Balance

Homemade granola

Morgenmad er som vi nok alle ved et af dagens aller vigtigste måltider. Jeg er ikke altid så god til at få spist morgenmad, da jeg ofte synes det er lidt kedeligt bare at spise havregryn eller et stykke brød med pålæg på. Derfor er jeg begyndt at lave hjemmelavet granola og hjemmelavet sirup, som jeg kommer på min skyr om morgenen sammen med frisk frugt og friske bær. Skyr er godt mættende og det smager fantastisk med det rigtige tilbehør.

Der er en del fordomme i forhold til skyr, da det bliver set “for sundt”, men jeg synes bare det smager lækkert og er med til at give en god bund for en travl dag med masser at se til.

Granola kan også spises på hjemmelavede pandekager sammen med lidt skyr, græskyoghurt eller andet. Det kan også være en del af et mellemmåltid med lidt is, frugtsalat eller på en smoothie som drys.

IMG_7500

Opskriften er til cirka to beholdere af samme størrelse som på billedet ovenfor.

  • 250 g. havregryn
  • 150 g. solsikkekerner
  • 150 g. græskarkerner
  • 150 g. hørfrø
  • 150 g. sesamfrø
  • 80 g. hakkede cashewnødder
  • 100 g. hakkede mandler
  • 50 g. mørk chokolade
  • 2-3 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. honning

Alle tørre ingredienser blandes sammen i en skål. I en gryde smeltes kokosolie og honning. Når det er kølet lidt af hældes det over den tørre blanding og det blandes godt sammen. Det fordeles på en bradepande og kommes i ovnen ved 175 grader varmluft. Det skal samlet have cirka 15-20 minutter alt efter hvordan man ønsker granolaen. Hvert femte minut tages det ud af ovnen og vendes rundt i bradepanden.

Granolaen opbevares i en tætbeholder, som er skoldet med kogende vand inden.

IMG_7479 IMG_7481 IMG_7496

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cowboyjakke og New Balance