Hjemmelavet jordbærsirup
Jeg har en kærlighed til jordbær – de er virkelig fantastiske og har en helt fantastisk smag! Jeg bruger ofte hjemmelavet sirup på min skyr om morgenen sammen med frisk frugt/bær samt hjemmelavet granola! Det giver bare lige det ekstra pift. Det smager også helt fantastisk på pandekager, til vaniljeis eller andet lækkert. Jeg har lavet min sirup på frosne jordbær. Er sikker på man også kan bruge friske.
Opskriften bliver til cirka 3-3,5 dl. alt efter hvor meget væske man kommer sammen med jordbærene.
- 500 gram frosne jordbær
- 100-150 gram rørsukker
- Cirka 1 dl vand
- 1 vaniljestang
Kom jordbær, vand, rørsukker, vaniljekorn samt vaniljestang i en gryde og varm op til det koger. Det skal cirka småkoge i 30-40 min. Det er vigtigt at røre i det hele tiden, så det ikke bliver for tykt. Bliver det for tykt, kan man røre en smule vand i. For at teste om det er tykt nok, tages en smule op på en tallerken, og lader det rende lidt. Render det for hurtigt er det ikke tykt nok endnu.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer endnu